دیابت یا مرض قند یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون همراه است. این اختلال می تواند بر میزان طبیعی قند خون اثر گذاشته و مشکلات جدی در سیستمهای مختلف بدن به وجود آورد. این بیماری دارای دو نوع اصلی است.
نوع ۱
در این نوع، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلولهای بتای لانگرهانس در جزیرههای لانگرهانس در پانکراس که انسولین تولید میکنند، حمله میکند. این باعث کاهش تولید انسولین میشود و بدن قادر به کنترل موثر قند خون نیست. افراد مبتلا به این بیماری باید از انسولین خارجی برای کنترل قند خون استفاده کنند.
نوع ۲
در نوع ۲ این بیماری یا تولید انسولین در بدن کاهش مییابد یا اینکه انسولین نمیتواند به گیرندههای خود در بدن متصل شود. این بیماری بیشتر در بزرگسالان رخ میدهد، اما ممکن است در سنین جوانی نیز ظاهر شود. عوامل ژنتیکی و فاکتورهای محیطی میتوانند در این بیماری نقش داشته باشند.
کدام یک بدتر است، دیابت نوع یک یا دیابت نوع دو؟
مقدار انسولین باید بر اساس میزان غذای دریافتی و فعالیت فرد محاسبه و تزریق شود. خطای محاسبه و تزریق بیشتر باعث افت قند خون یا هیپوگلیسمی می شود. این حالت در مبتلایان به “دیابت نوع 1” بیشتر دیده می شود.
همچنین افراد مبتلا به “دیابت نوع 1” اگر میزان انسولین دریافتیشان را درست تنظیم کنند محدودیت کمتری در خوردن مواد غذایی دارند اما مبتلایان به “دیابت نوع 2” خیلی بیشتر باید مراقب خورد و خوراکشان باشند.
نشانه های اولیه دیابت چیست؟
- افزایش تشنگی
- افزایش گرسنگی (به خصوص پس از غذا خوردن)
- خشکی دهان
- تکرر ادرار یا عفونت های ادراری
- کاهش وزن بی دلیل (حتی زمانی که احساس گرسنگی می کنید و خوب می خورید)
- خستگی (ضعف، احساس کوفتگی)
- تاری دید
- سردرد
علل دیابت بارداری
به طور طبیعی پانکراس با تولید انسولین بیشتر بر این مقاومت غلبه می کند. اما گاهی پانکراس نمی تواند پا به پای مقاومت انسولینی پیش رود. وقتی چنین اتفاقی می افتد گلوکز کمی به سلول ها می رسد و قند خون افزایش می یابد. در نتیجه فرد دچار دیابت بارداری می شود.
لاغری با خوراکی ضد دیابت
گردو به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین، آنتی اکسیدانها، منیزیم، مس، ویتامین آ و د اثر مثبتی بر کاهش وزن دارد. گردو با کنترل اشتها و بهبود فعالیت سیستم گوارشی و سلامت دل و روده و افزایش متابولیسم بدن به کاهش وزن نیز کمک چشمگیری میکند. افرادی که به طور منظم گردو را در رژیم غذایی خود قرار میدهند، به تدریج میل خود را نسبت به مصرف شیرینیها، غذاهای پرکالری و پرچرب از دست میدهند و خطر ابتلا به دیابت و چاقی مفرط در آنها کاهش مییابد. مصرف گردو باعث افزایش حساسیت به انسولین میشود.
جهت مشاهده مطالب بیشتر از دانسنتی های سلامت به این صفحه مراجعه نمائید. مجله اینترنتی امروز فردا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمائید.