Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home2/emrozfarda/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
کدام نوع دیابت خطرناک است؟ | مجله اینترنتی امروز فردا
کدام نوع دیابت خطرناک است؟

کدام نوع دیابت خطرناک است؟

سلامت
بدون دیدگاه

دیابت یا مرض قند یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون همراه است. این اختلال می تواند بر میزان طبیعی قند خون اثر گذاشته و مشکلات جدی در سیستم‌های مختلف بدن به وجود آورد. این بیماری دارای دو نوع اصلی است.

نوع ۱

در این نوع، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول‌های بتای لانگرهانس در جزیره‌های لانگرهانس در پانکراس که انسولین تولید می‌کنند، حمله می‌کند. این باعث کاهش تولید انسولین می‌شود و بدن قادر به کنترل موثر قند خون نیست. افراد مبتلا به این بیماری باید از انسولین خارجی برای کنترل قند خون استفاده کنند.

نوع ۲

در نوع ۲ این بیماری یا تولید انسولین در بدن کاهش می‌یابد یا اینکه انسولین نمی‌تواند به گیرنده‌های خود در بدن متصل شود. این بیماری بیشتر در بزرگسالان رخ می‌دهد، اما ممکن است در سنین جوانی نیز ظاهر شود. عوامل ژنتیکی و فاکتورهای محیطی می‌توانند در این بیماری نقش داشته باشند.

 

کدام یک بدتر است، دیابت نوع یک یا دیابت نوع دو؟

به گزارش بهپو، “دیابت” وقتی بروز می‌کند که بدن فرد با انسولین مشکل پیدا ‌کند. هر دو گروه مبتلایان به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ با انسولین مشکل دارند، اما به شکلی متفاوت. بدن فرد مبتلا به نوع ۱ به هیچ وجه انسولین تولید نمی‌کند اما در “دیابت نوع 2” بدن یا به اندازه کافی انسولین تولید نمی‌کند یا نمی‌تواند از انسولینی که تولید می‌کند درست استفاده کند. بنابراین تزریق انسولین برای همه مبتلایان به دیابت نوع ۱ مساله‌ای حیاتی است؛ ‌ اما همه مبتلایان به نوع ۲ به انسولین نیاز ندارند و می توانند با تغییر سبک زندگی، قند خونشان را کنترل کنند وگرنه نیاز به تزریق انسولین خواهند داشت.
مقدار انسولین باید بر اساس میزان غذای دریافتی و فعالیت فرد محاسبه و تزریق شود. خطای محاسبه و تزریق بیشتر باعث افت قند خون یا هیپوگلیسمی می شود. این حالت در مبتلایان به “دیابت نوع 1” بیشتر دیده می شود.
همچنین افراد مبتلا به “دیابت نوع 1” اگر میزان انسولین دریافتیشان را درست تنظیم کنند محدودیت کمتری در خوردن مواد غذایی دارند اما مبتلایان به “دیابت نوع 2” خیلی بیشتر باید مراقب خورد و خوراکشان باشند.

نشانه های اولیه دیابت چیست؟

علائم هشدار دهنده شایع “دیابت” به شرح زیر است:
  • افزایش تشنگی
  • افزایش گرسنگی (به خصوص پس از غذا خوردن)
  • خشکی دهان
  • تکرر ادرار یا عفونت های ادراری
  • کاهش وزن بی دلیل (حتی زمانی که احساس گرسنگی می کنید و خوب می خورید)
  • خستگی (ضعف، احساس کوفتگی)
  • تاری دید
  • سردرد

 

علل دیابت بارداری

در طول بارداری، جفت برای تداوم بارداری هورمون هایی ترشح می کند. این هورمون ها سلول ها را به انسولین مقاوم تر می کنند.
به طور طبیعی پانکراس با تولید انسولین بیشتر بر این مقاومت غلبه می کند. اما گاهی پانکراس نمی تواند پا به پای مقاومت انسولینی پیش رود. وقتی چنین اتفاقی می افتد گلوکز کمی به سلول ها می رسد و قند خون افزایش می یابد. در نتیجه فرد دچار دیابت بارداری می شود.

لاغری با خوراکی ضد دیابت

گردو به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین، آنتی اکسیدان‌ها، منیزیم، مس، ویتامین آ و د اثر مثبتی بر کاهش وزن دارد. گردو با کنترل اشتها و بهبود فعالیت سیستم گوارشی و سلامت دل و روده و افزایش متابولیسم بدن به کاهش وزن نیز کمک چشم‌‌گیری می‌کند. افرادی که به طور منظم گردو را در رژیم غذایی خود قرار می‌دهند، به تدریج میل خود را نسبت به مصرف شیرینی‌ها، غذاهای پرکالری و پرچرب از دست می‌دهند و خطر ابتلا به دیابت و چاقی مفرط در آنها کاهش می‌یابد. مصرف گردو باعث افزایش حساسیت به انسولین می‌شود.

 

جهت مشاهده مطالب بیشتر از دانسنتی های سلامت به این صفحه مراجعه نمائید. مجله اینترنتی امروز فردا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمائید.

3.2/5 - (5 امتیاز)
, , , , , , , , , ,
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید