یکی از زیباترین مکانهای گردشگری تهران، موزه جواهرات ملی ایران است. این موزه یک مجموعه گرانبها و بینظیر از بهترین جواهرات جهان بوده که تا الان هیچ شخصی نتوانسته است ارزش واقعی آن را تخمین بزند. موزه جواهرات تهران علاوهبر ارزش مادی که دارد، بخشی از تاریخ و فرهنگ کهن این مرز و بوم هم است. این موزه یکی از مکانهایی است که بیشتر گردشگران خارجی از آن بازدید میکنند.
موزه ملی جواهرات، یکی از جذابترین مکانهای گردشگری تهران به حساب میآید که گنجینهای نفیس از جواهرات سلطنتی را تحت عنوان خزانه ملی، حفظ و نگهداری میکند. نفایس منحصربهفرد و ارزشمندی که امروزه در موزه ملی جواهرات ایران وجود دارند، مجموعهای از تاریخ و هنر اعصار گذشته این سرزمین است. قدمت جواهرات گرانقیمتی که در این موزه به نمایش درآمده است، به دوران صفویه برمیگردد؛ چراکه تا پیش از آن دوران، اقدامی برای جمعآوری و حفاظت از جواهرات و سنگهای زینتی در ایران صورت نمیگرفت.
گنجینه های مهم موزه جواهرات ملی ایران
آیا گنجینههای مهم موزه جواهرات ملی ایران را میشناسید؟ چندین گنجینه نفیس و بینظیر در موزه جواهرات تهران وجود دارد که هر بازدیدهکنندهای را جذب خود میکند. در موزه ملی ایران گنجینههای با ارزشی مانند تاج فرح، کره جواهرنشان، تخت طاووس، تخت نادری، الماس دریای نور، تاج کیانی و … وجود دارد. در ادامه قصد داریم به معرفی مهمترین گنجینههای موجود در موزه جواهرات ملی ایران بپردازیم.
همین جواهرات موجود در خزانه ی جواهرات ملی به ارزش اقتصادی آن محدود نمی گردد بلکه، نمایانگر ذوق و سلیقه ی صنعتگران و هنرمندان ایران در دوره های مختلف تاریخ است. این جواهرات در طول تاریخ، زینت و جلال و شکوه دربار را نشان می داده و لیکن پشتوانه ی قدرت و ذخیره ی خزانه مملکتی نیز محسوب می شود. به گفته ی سیاحان خارجی همچون: ژان باتیست تاورنیه و شوالیه شاردن و دیگر سیاحان اروپایی و خارجی در زمان سلاطین صفوی شروع به جمع آوری گوهرهای با ارزش از بازارهای هند، عثمانی، فرانسه و ایتالیا و انتقال آن به اصفهان کردند.
آن چه که امروزه به عنوان موزه جواهرات ملی می شناسیم در سال ۱۳۳۴ ساخته شده است. وسعت این خزانه ۱۰۰۰ متر مربع است و به انواع سیستم ها و قفل های امنیتی که توسط متخصصان آلمانی ساخته شده مجهز است. در جریان انقلاب این موزه مدتی تعطیل شد تا اینکه در سال ۱۳۶۹ دوباره بازگشایی شد اما گفته می شود که هیچ آسیبی به جواهرات وارد نشد و حتی در ایام بعدی۲ گوهر هم به آن اضافه شد.
در دوران پهلوی جواهرات توسط یک شرکت فرانسوی ارزش گذاری شدند و به بانک ملی اهدا شدند در سال ۱۳۱۶ هم به عنوان پشتوانه ی پولی به بانک ملی منتقل شدند. اگر علاقه پیدا کردید تا از موزه جواهرات ملی دیدن کید فقط می توانید در روزهای شنبه تا ۳ شنبه این کار ار انجام دهید و البته که افراد زیر ۶ سال هم نمی توانند وارد این موزه شوند.
قبل از ورود به موزه جواهرات ملی باید تمام وسایل تان حتی تلفن همراه خود را تحویل دهید و در ضمن اجازه ی عکاسی هم ندارید. قسمت جالب و هیجان انگیز بازدید از این موزه این است که برای دیدن این اشیا باید وارد گاوصندوق می شوید! در آن جا می توانید تمام جواهرات قیمتی را ببینید.
موزه ی جواهرات ملی، روبروی سفارت ترکیه در خیابان فردوسی تهران قرار گرفته است و به بانک مرکزی ایران تعلق دارد. این گنجینه تماما از تاریخ و فرهنگ کهن ایران زمین برای هر کسی که از آن بازدید می کند را میگوید.
مسیر موزه ملی جواهرات ایران روی نقشه
تهران، میدان امام خمینی، خیابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، روبهروی سفارت ترکیه، ساختمان بانک مرکزی ایران، خزانه جواهرات ملی (مشاهده روی نقشه)
جهت مشاهده مطالب بیشتر از دانسنتی های گردشگری به این صفحه مراجعه نمائید. مجله اینترنتی امروز فردا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمائید.