مزیت شعرخوانی برای کودکان

مزیت شعرخوانی برای کودکان

خانواده ، مادر و کودک
بدون دیدگاه

بسیاری از والدین هر روز ساعاتی را برای خواندن کتاب‌های مصور و داستان‌های مختلف برای کودکان خود اختصاص می‌دهند. اما آیا می‌دانستید که شعر خواندن برای کودکان فواید زیادی دارد؟ و یا اینکه آیا می‌دانستید که شعرخوانی می‌تواند تاثیر زیادی بر رشد کودکان داشته باشد؟ در واقع خواندن شعر با صدای رسا به همراه فرزندتان علاوه بر سرگرم کننده بودن فوایدی دارد که تا سال‌های سال همراه او می‌ماند.

مزیت شعرخوانی برای کودکان

  • تقویت خلاقیت و استعداد: شعر خوانی همانند قصه گویی برای کودکان راهی تازه‌ای برای تقویت خلاقیت و استعداد در اختیار کودکان قرار می‌دهد به این صورت که آن‌ها با گوش دادن به شعر می‌توانند شخصیت‌ها و اشکال شعر را در ذهن خود مصور سازند. با تکرار این کار ذهن کودکان پرورش یافته و برای خلق ایده‌های نو آماده می‌شود.
  • پرورش قوه تخیل و تفکر انتزاعی: شعر می‌تواند چارچوبی برای آن‌ها ایجاد کند که خارج از چارچوب فکر کنند و دنیا را متفاوت ببینند. ناگفته نماند، همانطور که آن‌ها کالبد شکافی اشعار را یاد می‌گیرند، دائماً در معرض کلمات و ساختار جمله‌های مختلف قرار می‌گیرند. آن‌ها متوجه خواهند شد که چگونه از دایره لغات جدید استفاده کنند. البته در این باره در قسمت‌های دیگر صحبت خواهیم کرد.
  • بیان احساسات: شعر به ما و فرزندانمان کمک می‌کند تا عشق و احساسات را به روش‌های مختلف بیان کنیم. به بیان دیگر شعرخوانی از رشد عاطفی کودکان حمایت می‌کند. آن‌ها می‌توانند یاد بگیرند که با استفاده از تجربیاتی که در اشعار به اشتراک گذاشته شده است، نسبت به احساسات مختلف شناخت پیدا کنند و به درستی آن احساسات را بیان کرده و رفتار خود را مدیریت کنند. شعری که در مورد امید، عشق، دوستی و غلبه بر غم و اندوه صحبت می‌کند، می‌تواند آن‌ها را ترغیب کند تا درباره موضوعات بزرگ زندگی خود با صراحت بیشتر صحبت کنند. حتی ممکن است به آن‌ها فرصتی بدهد تا درمورد احساسی که دارند بگویند و خودشان آن را درک کنند.
  • توسعه زبان: قافیه شعر یادگیری کلمات جدید را برای کودکان آسان‌تر می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا زبان را به شیوه‌ای سرگرم کننده، خلاقانه و جذاب بیاموزند. همانطور که می‌دانید هر چه دایره لغات کودکان بیشتر باشد راحتر و مسلط تر می‌توانند صحبت کنند. یکی از روش‌هایی که می‌تواند دایره لغات کودکان را به صورت تضمینی و ماندگار افزایش دهد، شعر خواندن برای آن‌هاست. در واقع ریتمیک بودن شعر، زمینه را برای یادگیری کلمات ناآشنا برای کودکان فراهم می‌کند.
  • رشد شناختی: شعرخوانی برای کودکان می‌تواند در رشد شناختی آن موثر باشد. آن‌ها از این طریق در می‌یابند که کلمات شبیه به هم می‌توانند معانی متفاوتی داشته باشند. با توجه به شعری که انتخاب می‌کنید به کودکان کمک می‌کنید که با کلمات هم خانواده و معانی آن‌ها آشنا شوند و به راحتی بخاطر بسپارند و در آینده از آن‌ها استفاده کنند.
  • رشد فیزیکی: ساختار موسیقایی قافیه‌ها به کودک شما اجازه می‌دهد تا تنفس، حرکات زبان و دهان خود را بهتر هماهنگ کند. البته این تفاق زمانی رخ می‌دهد که کودک خود به خواندن شعر علاقه‌مند شود و بتواند شعر بخواند.
  • رشد اجتماعی و عاطفی: از دیگر فواید شعرخوانی برای کودکان می‌توان به توسعه روابط آن‌ها اشاره کرد. هنگامی که شما برای فرزندتان شعر می‌خوانید علاوه بر مزیت‌هایی که گفته شد، رابطه خود را با او نیز تقویت می‌کنید. شعر خواندن نه تنها می‌تواند سرگرم کننده باشد بلکه قابلیت تقویت روابط کودکان با دیگران نیز دارد. پس با فرزندتان کتاب شعر مورد علاقه‌اش را انتخاب کنید و اغلب با هم شعر بخوانید.

 

ویژگی‌های شعر مناسب برای کودکان

شعر مجموعه‌ای از کلماتی است که شاعر با استفاده از عناصر ادبی و زبان قافیه‌ای، احساس، عاطفه و اندیشه‌های خود را در آن‌ها گنجانده است. والدین باید توجه داشته باشند که اشعاری را برای کودکان خود انتخاب کنند که علاوه بر سرگرم کننده بودن، ویژگی‌های زیر را نیز داشته باشد:

  1. سادگی: شعر کودک باید متناسب با سن او انتخاب شود. به عبارتی شعر باید برای او قابل فهم و ساده باشد.
  2. کوتاهی: حداقل امکان سعی کنی از اشعاری برای کودکان بخوانید که کوتاه و صریح باشد تا در ذهن کودکان ماندگار شود.
  3. خیال پردازی: برای آن که بتوانید تخیل کودک را پرورش دهید از اشعاری استفاده کنید که این خصلت را دارا هستند. به عنوان مثال اشعاری می‌توانند در این زمینه مفید باشند که در آن از عناصر ادبی همچون تشبیه استفاده شده است.
  4. محتوای آموزشی: فراموش نکنید که شعر خواندن می‌تواند در مراحل رشد کودکان موثر باشد و نکات مختلف را به صورت غیرمستقیم به آن‌ها آموزش دهد.

 

جهت مشاهده مطالب بیشتر از دانسنتی های خانواده ، مادر و کودک به این صفحه مراجعه نمائید. مجله اینترنتی امروز فردا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمائید.

لطفا امتیاز دهید
, , , , , , ,
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید