دندان های شیری و اهمیت آن

دندان های شیری و اهمیت آن

خانواده ، مادر و کودک
بدون دیدگاه

دندان های شیری در جویدن و تغذیه کودک که در سن رشد است بسیار حیاتی است و نبود آن ممکن است کودک را دچار سوء تغذیه کند از طرفی نداشتن دندان های قدامی شیری می تواند در تکلم کودک اخلال ایجاد کند. زیرا تلفظ بسیاری از حروف با برخورد زبان با این دندان های قدامی شکل میگیرد به علاوه دندان های شیری کودکان فضای لازم را برای رویش دندان های دائمی حفظ می کنند و اگر کودک خردسالی دندانی را زود هنگام از دست بدهد دندان های مجاور ممکن است به طرف فضای خالی حرکت کنند و هنگام رویش دندان های دائمی فضای کافی برای آنها وجود نداشته باشد و این کار باعث نهفته ماندن دندانهای دائمی و یا درهمی و کج شدن دندان های دائمی شود.برای آشنایی با دندان های شیری و اهمیت آن در ادامه با مجله اینترنتی امروز فردا همراه باشید.

 

دندان های شیری کودک

حدود 6 ماهگی اولین دندان شیری که دو دندان وسط فک پایین است رویش میکند. زمان طبیعی برای شروع و رویش دندانهای شیری بین 5 تا 7 ماهگی است ولی یک کودک ممکن است خیلی زودتر از این موعد دندان در آورد مثلا در یک ماهگی و یا شروع رویش دندانهای او تا سن 1.5 سالگی به تاخیر بیفتد که طبیعی است.

دندان های شیری بچه ها فضایی مناسب برای دندان های دائمی شان ایجاد می‌کنند و دندانهای دائمی دوران بزرگسالی را به موقعیت مناسب شان راهنمایی می کنند. اگر دندان شیری کودک به دلایلی مانند پوسیدگی زودهنگام از بین برود، دندان های کناری تمایل دارند به فضای خالی دندان از دست رفته کشیده بشوند. برای همین در چنین وضعیتی دندان دائمی فضای کمتری برای رشد و رویش داشته و در جای مناسبش به ترتیب و منظم نمی تواند جای بگیرد و بعد از کج بیرون آمدن به هزینه های سنگین ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها نیاز می باشد.

دندانهای بچه ها را بعد از صرف صبحانه و قبل از به رختخواب رفتن کودک تمیز شود، بهتر است حداقل سطح دندان های کودکان را با خیس کردن یک پارچه تمیز پاک سازی کنید. بعد از سن 2.5 یا 3 سالگی می توانید از مسواک برای دندان های کودک استفاده کنید.

 

دندان شیری کودک چه اهمیت و نقشی دارد ؟

دندان کودک یا همان دندان های شیری نقش بسیار حائز اهمیتی در رشد کودک از جمله موارد زیر دارند:

  • کمک به کودک برای جویدن، لبخند زدن یا صحبت کردن
  • نگه داشتن فضای مناسب در فک کودک برای قرار گرفتن دندان های دائمی که از زیر لثه بیرون می زنند.
  • راحت تر کردن عادات سالم جویدن که باعث تقویت ماهیچه های فک و صورت کودک می شود.

دندانی شیری در رشد کودک بسیار موثر است و عادات غذایی او را بهبود می بخشد و باعث می شود تا بتواند کلمات را به راحتی بیان کند و در نتیجه سالم نگه داشتن دندان، باعث می شود که کودک رشد و یادگیری بهتری داشته باشد.

 

رویش اولین دندان دایمی

اولین دندان دایمی حدود 6تا 7 سالگی رویش می کند. و آن دندان آسیایی بزرگ اول فک پایین است که پشت دندان های شیری رویش میکند.و به مرور زمان دندانهای دیگر دایمی رویش نموده تا در سن 11 تا 13 سالگی تمام دندان های شیری افتاده و دندان های دایمی جایگزین میشود.

اکثر والدین تصور میکنند که اولین دندان آسیا که در پشت دومین دندان شیری می روید،شیری است. درحالی که این تفکر صحیح نیست و این دندان که در سن 6 تا 7 سالگی در عقب دندان های شیری رویش میکند دایمی است،و چون در این سن کودک اهمیت چندانی به رعایت بهداشت دهان خود نمیدهد به همین دلیل بیشترین میزان پوسیدگی در بین دندان های دایمی مربوط به همین دندان است. لذا توجه داشته باشید دندانی که در سن 6 تا 7 سالگی در پشت آخرین دندان شیری میروید دایمی است و نسبت به سالم ماندن آن وسواس بیشتری نشان دهید.

 

رابطه بین دندان های شیری و دایمی

بین دندان های شیری و دایمی از لحاظ جنس و مقاومت به پوسیدگی ، شکل و غیره رابطه معنی داری اعلام نشده است. ممکن است کودک دندان های شیری محکم و بدون پوسیدگی داشته باشد ،در حالی که دندان های دایمی او مستعد پوسیدگی و به شدت دچار پوسیدگی شوند و یا بالعکس

 

تاثیر دندان های شیری روی دندان های دائمی

دندان شیری کودکان تاثیر مستقیمی روی دندان های دائمی او دارد. هر دندان شیری کودک نقش مهمی را برای باز کردن فضا برای دندان اصلی انجام می دهد. اگر دندان شیری تصادفاً ضربه بخورد یا زودتر از حد موعد بیفتد و دچار پوسیدگی شود، نمی تواند فضای کافی را برای دندان بزرگسالی ایجاد کند و در نتیجه شکل دندان ها تغییر می کند و باعث به هم ریختگی آن ها در سن بزرگسالی می شود. پس مراقبت صحیح از دندان های شیری و مراجعه منظم به دندانپزشک، به جلوگیری از این مشکلات در آینده کمک می کند.

 

افتادن دندان شیری

زمانی که دندان های دائمی از داخل لثه بیرون می زنند و رشد می کنند، احتمالاً به دندان های شیری فشار وارد می کنند و باعث لق شدن دندان ها می شود که در نهایت می افتند. احتمالاً کودک تقریباً در سن پنج یا شش سالگی دندان های شیری خود را از دست بدهد و چنانچه در مطلب قبلی نمناک هم خواندید ممکن است این پروسه تا سن 12 سالگی ادامه داشته باشد. همزمان با رشد کودک، پروسه افتادن دندان های او نیز ادامه پیدا می کند و احتمالا اول دندان های جلویی و بعد دندان های عقبی می افتند؛ تقریبا به همان ترتیبی که بیرون زده بودند.

 

بیرون زدن دندان های دائمی

بعد از این که دندان های شیری افتادند، دندان های دائمی شروع به رشد می کنند و وارد فضای خود می شوند که معمولاً در سن 6 الی 7 سالگی ظاهر می گردند و این پروسه تا سن 13 سالگی هم ادامه دارد. تقریباً در سن 13 سالگی، اکثر دندان های دائمی کودک داخل دهانش قرار گرفته اند. احتمالاً تنها دندانی که باقی می ماند، همان دندان عقل است که معمولاً در سنین بالا بیرون می زند.

 

 

سخن پایانی

نکته مهم در این سنین است که به کودک آموزش دهید تا دندان هایش را مسواک بزند، هنگامی که کودکان دندان هایشان را به درستی مسواک بزنند، در آینده کمتر به مشکلات پوسیدگی دندانی دچار خواهند شد. رعایت بهداشت دهان و دندان برای پیشگیری از پوسیدگی دندانی کودکان بسیار مهم می باشد، بنابراین کنترل والدین بعد از مسواک زدن دندان‌ها نیز می‌تواند خوب و مفید باشد تا والدین مطمئن شوند که فرزندشان به خوبی و درستی دندانش را مسواک زده است.

دائمی نبودن دندان های شیری بچه ها واقعیتی انکارناپذیر است، اما این مورد دلیل بر این نمی‌شود که به حفظ سلامت دندان های شیری کودکان اهمیت داده نشود.

جهت مشاهده مطالب بیشتر از دانسنتی های خانواده ، مادر و کودک به این صفحه مراجعه نمائید. مجله اینترنتی امروز فردا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمائید.

لطفا امتیاز دهید
, , , , , ,
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید