روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان که میتوان از آن به عنوان مهمترین و بهترین چاشنی در آشپزی نام برد ، برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه روغن زیتون خانگی با مجله اینترنتی امروز فردا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه روغن زیتون خانگی
زیتون : ۲ کیلوگرم
آب جوش : به مقدار لازم
طرز تهیه روغن زیتون خانگی
آماده سازی زیتون
از زیتون سبز نارس یا زیتون سیاه رسیده برای شروع کار استفاده کنید، با استفاده از زیتونهای نارس روغن سبز رنگ و با استفاده از زیتونهای رسیده روغن طلایی تولید خواهد گردید .
شستشو زیتون
شستشوی زیتونها بوسیله ی یک آبکش با آب ، برگها، شاخهها را جدا کنید. زیرا روغن را برای تولید خراب میکند. پس از آبکشی زیتونها، اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود.
آسیاب کردن زیتون
با توجه به مقدار زیتونها و اندازه آسیاب ، در صورت نیاز در چند مرحله انجام می دهیم.
همان روزی که زیتونها را تمیز کردید، آنها را آسیاب کنید.
زیتونهای شسته شده را در یک ظرف بزرگ با کنارههای کم عمق قرار دهید.
بوسیله یک گوشتکوب، زیتونها را به طور مکرر بکوبید و تا به شکل خمیر غلیظ و درشتی له گردد. استفاده از گوشتکوب فلزی و پلاستیکی بهتر است ، توصیه میشود هستههای زیتون را هم جدا کنید. بعد از کوبیدن روغن موجود در زیتون آزاد خواهد شد.
خمیر زیتون را به یک ظرف بلند و استوانهای منتقل کنید. استفاده از ظرف استوانهای بلندتر باعث میشود از به هم ریختگی و پاشیدن زیتون در مرحله بعدی کار جلوگیری شود.
مخلوط کردن زیتون
به ازای هر ۱ فنجان خمیر زیتون، حدود ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب داغ را داخل در ظرف ریخته و به سرعت هم زده تا آب به طور یکنواخت پخش شود و اجازه دهید تا ته لیوان فرو برود. حواستان باشد در اضافه کردن آب زیاده روی نکنید، زیرا آب را فقط برای روان شدن هنگام مخلوط کردن نیاز داریم . استفاده از آب معدنی توصیه میگردد .
با استفاده از مخلوط کن خمیر زیتون را بیشتر آسیاب کنید تا دانههای روغن شروع به جدا شدن کنند. این روند را حداقل ۵ دقیقه ادامه دهید تا روغن بیشتری را از زیتون آزاد کنید، اگر در حین له کردن خمیر، دانههای زیتون را جدا نکرده باشید، حتما باید از مخلوط کن نسبتاً پرقدرتی استفاده کنید. در غیر این صورت، تکههای دانه میتواند به تیغههای مخلوط کن شما آسیب برساند.
نحوه گرفتن روغن زیتون خانگی
مایه زیتون را هم زده تا روغن آن جدا شده و سپس با قاشق، زیتون های له شده را به مدت چند دقیقه به شدت هم بزنید. سعی کنید خمیر زیتون را با چرخش دایرهای هم بزنید. نیروی هر چرخش باید به بیرون کشیدن روغن بیشتری از خمیر جامد کمک کند.
روی ظرف را بپوشانید. اجازه دهید محتویات به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت کنند. در پایان این زمان دانههای روغن در امتداد سطح خمیر زیتون بیشتر دیده میشوند.
آبکش مناسبی را روی یک کاسه قرار دهید. سپس یک پارچه توری مانند پارچهای که برای تهیه پنیر استفاده میشود را روی این صافی قرار دهید. مایه زیتون را داخل پارچه بریزید. خمیر زیتون را با قاشق بیرون بیاورید و مستقیماً به مرکز پارچه منتقل کنید. دو طرف پارچه را روی خمیر زیتون بپیچید.
یک وسیله سنگین را روی پارچه قرار داده و بگذارید مایع تخلیه شود. 30دقیقه زمان دهید تا روغن زیتون، آب زیتون و آب از پارچه خارج شود و در کاسه بریزد. هر ۵ تا ۱۰ دقیقه، بوسیله دست خود فشار داده تا به جدا سازی کمک کنید.
نگهداری روغن زیتون خانگی
روغن جمع آوری شده را از داخل قیف داخل بطری بریزید. بطریهای شیشهای برای این کار مناسب هستند. توجه داشته باشید که بطری بعد از شستشو و خشک کردن مورد استفاده قرار گیرد . در بطری را با چوب پنبه ببندید.
روغن زیتون آماده استفاده است. بطری را در مکانی خشک وخنک نگهداری کنید. روغن زیتون خانگی باید در عرض ۲ تا ۴ ماه استفاده گردد.
جهت مشاهده مطالب بیشتر از دانسنتی های آشپزی به این صفحه مراجعه نمائید. مجله اینترنتی امروز فردا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمائید.