یکی از انواع ترشی های خوشمزه و بسیار پر طرفدار ایرانی است و می توانید در اواخر تابستان درست کنید و در فصل پاییز در کنار انواع غذاها آن را سرو کنید ترشی بامیه می باشد. بامیه گیاه سبزی است که ارزش غذایی بالایی دارد و برای سلامت بدن و درمان بسیاری از بیماری ها مفید است. این ترشی علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد به دلیل وجود بامیه برای سلامتی نیز مفید است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ترشی بامیه در ادامه با مجله اینترنتی امروز فردا همراه باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه ترشی بامیه
- سیر بزرگ و خرد شده ۲ حبه
- فلفل قرمز ۱ یا ۲ عدد
- تخم شوید ۱ قاشق چایخوری
- بامیه کوچک ۵۰۰ گرم
- سرکه ۲ فنجان
- آب ۲ فنجان
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
مرحله اول
برای درست کردن این ترشی خوشمزه، ابتدا باید بامیه تازه و سبز تهیه کنیم. سعی کنید که از بامیه های ریز و کوچک برای ترشی استفاده کنید.
مرحله دوم
برای شروع، قبل از هرکاری بامیه ها را با آب سرد می شوییم و روی پارچه یا سبد پهن می کنیم تا کاملا خشک شوند.
مرحله سوم
سپس در یک قابلمه آب، سرکه و مقداری نمک می ریزیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. حتما بعد از حل شدن نمک، مقدار آن را تست کنید که زیاد شور یا بی نمک نباشد.
مرحله چهارم
وقتی که مخلوط آب و سرکه به جوش آمد، حرارت را خاموش کرده و صبر می کنیم تا کامل خنک و سرد شود.
مرحله پنجم
حالا بامیه های خشک شده را جمع می کنیم و با احتیاط کلاهک اضافی آنها را جدا می کنیم. فقط دقت کنید که سر بامیه ها را زیاد برش نزنید تا ترشی لیز نشود.
مرحله ششم
سپس سبزی را هم بعد از پاک کردن و شستن، به صورت خیلی ریز خرد می کنیم و سیر ها را هم پوست می گیریم و همراه با فلفل ها می شوییم و کنار می گذاریم تا خشک شوند.
مرحله هفتم
بعد از آماده شدن همه مواد، به ترتیب بامیه ها، سیر، فلفل و سبزی خرد شده را در ظرف شیشه ای می ریزیم تا شیشه کامل پر شود.
مرحله هشتم
در انتها مخلوط آب و سرکه خنک شده را روی بامیه ها می ریزیم و شیشه را پر می کنیم. بعد درب ظرف را محکم می بندیم و آن را حدود یک هفته در جای تاریک می گذاریم تا برسد و جا بیفتد.
مرحله نهم
بعد از یک هفته، آن را در داخل یخچال می گذاریم تا دو سه روزی هم در یخچال بماند و آماده خوردن شود.
نکات کاربردی مهم در طرز تهیه ترشی بامیه
- در صورتی که دوست ندارید شیره بامیهها خارج شوند، هنگام پاک کردن آن سعی کنید سر بامیه را زیاد برش نزنید.
- نوع سرکه در طعم نهایی ترشی شما بسیار اهمیت دارد؛ در نتیجه بهتر است از سرکه انگور استفاده کنید.
- توجه داشته باشید که به هیچ وجه باقیمانده ترشی مورد استفاده را مجددا داخل ظرف اصلی نریزید.
- در صورتی که علاقه دارید ترشی بامیه شما زیاد نرم نشود، هنگام تهیه آن، بامیهها را نجوشانید.
- در صورتی که ترشی کمی لیز شد، میتوانید آب آن را کاملا دور بریزید و یک بار دیگر با سرکه پُر کنید.
جلوگیری از لزج شدن ترشی بامیه
برای اینکه ترشی بامیه خوشمزه و با کیفیتی داشته باشید باید حتما همه بامیه هاتون کاملا سالم باشند و اصلا زده گی و لک نداشته باشند. دوم اینکه اصلا سرش را چاقو نزنید و همان طوری بشورید و تو سرکه بریزید. سوم اینکه حتما سرکه تون را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و بعد بزارید کاملا سرد شود. سپس ازش استفاده کنید و در آخر اینکه ظرف هایی که برای ترشی استفاده می کنید به هیچ وجه نباید رطوبت داشته باشند و باید حتما خشک باشند.
جهت مشاهده مطالب بیشتر از دانسنتی های آشپزی به این صفحه مراجعه نمائید. مجله اینترنتی امروز فردا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمائید.