انجیر یکی پرفایدهترین میوههای تابستانی است که هم بهصورت تازه و هم بهصورت خشک شده قابلمصرف است. برای اینکه از خواص انجیر خشک بهرهمند شوید باید نحوه صحیح مصرف آن و بهترین زمان مصرف انجیر خشک را بدانید. در این مطلب تلاش ما بر آن است که تمام سوالهای شما را پاسخ دهیم.
انجیر خشک که در دسته خشکبارهای مفید و مغذی قرار میگیرد مملو از سرشار از انرژی، کربوهیدرات، قند، فیبر، پروتئین و چربی است و حاوی مقدار زیادی کلسیم، منگنز، پتاسیم، منیزیم، ویتامین K و ویتامین C است.
انجیر همچنین حاوی مواد مغذی، به ویژه مس و ویتامین B۶ است. مس یک ماده معدنی حیاتی است که در چندین فرایند بدن از جمله متابولیسم و تولید انرژی و همچنین تشکیل سلولهای خونی، بافتهای همبند و انتقال دهندههای عصبی نقش دارد. ویتامین B۶ یک ویتامین مهم برای کمک به بدن شما در تجزیه پروتئین رژیم غذایی و ایجاد پروتئینهای جدید است. همچنین نقش مهمی در سلامت مغز دارد. خاصیت انجیر خشک بسیار متعدد است و انجیر خشک دارای مزایای بالقوه زیادی است، از جمله ارتقا سلامت دستگاه گوارش و قلب، مدیریت قندخون و…. از دیرباز از انجیر به عنوان داروی خانگی یا یک روش جایگزین برای مشکلات گوارشی مانند یبوست استفاده شده است.
آنها حاوی فیبر هستند که با نرم شدن و اضافه کردن فله به مدفوع، کاهش یبوست و همچنین به عنوان یک منبع prebiotic یا یک منبع غذایی برای باکتریهای سالم روده، میتواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند. در مطالعات حیوانی، عصاره میوه یا خمیر انجیر به سرعت حرکت مواد غذایی از طریق دستگاه گوارش، کاهش یبوست و بهبود علائم اختلالات گوارشی مانند کولیت اولسراتیو کمک کرده است. یک مطالعه در ۱۵۰ فرد مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر با یبوست نشان داد که افرادی که حدود ۴ عدد انجیر خشک (۴۵ گرم) دو بار در روز مصرف کردهاند کاهش قابل توجهی در علائم از جمله درد، نفخ و یبوست داشتهاند.
استفاده از انجیر خشک در دوران بارداری
انجیر یکی از سالمترین میوهها محسوب میشود زیرا سرشار از مواد مغذی است و به خانمهای باردار بسیار توصیه میشود. خوردن انجیر میتواند به شما در مقابله با بیماری صبحگاهی در مراحل اولیه بارداری، به خصوص در سه ماهه اول کمک کند. همچنین میتواند نیازهای غذایی بدن را در دوران بارداری تامین کند. مصرف انجیر در دوران بارداری میتواند برای سلامتی شما مفید باشد. خواص انجیر خشک در بارداری بسیار زیاد است اما باید به خاطر داشته باشید که آن را با اعتدال مصرف کنید زیرا مصرف زیاد انجیر ممکن است منجر به بالا رفتن قندخون در دوران بارداری شود.
اثرات ضد دیابتی از خواص انجیر خشک
کاهش گلوکز خون در مطالعات علمی در هنگام مصرف انجیر خشک ثابت شده است. از دیگر خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی انجیر خشک کمک به کنترل آسیبهای ناشی از دیابت بر سلولهای بدن است.
انجیر خشک چاق کننده است
انجیر خشک درحالیکه آهن و پتاسیم بالایی دارد اما چربی کمی دارد و وجود آن در رژیم غذایی باعث سلامت رژیم غذایی و کاهش وزن بدن میشود. از طرف دیگر خوردن انجیر خشک با شیر سویا در میانوعده به دلیل بالا بردن کالری بدن موجب چاقی میشود. اگر قصد مصرف انجیر برای چاقی را دارید بهتر است آن را خشک، میانوعده و با شیر مصرف کنید.
خواص انجیر خشک برای زخم معده
این میوه خوشطعم و خوشمزه اگر در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد به بهبود عملکرد دستگاه گوارش شما کمک فراوانی میکند. انجیر خشک برای معده بسیار مناسب است و با کمک به فرایند هضم غذا به پاکسازی روده و معده از انواع باکتریها و قارچها کمک میکند. انجیر خشک برای یبوست با از بین بردن عفونتهای دستگاه گوارش نیز مناسب است.
خواص انجیر خشک خیس شده ناشتا
برای اینکه خواص انجیر را افزایش دهید بهتر است شبانه ده عدد انجیر خشک را در یک لیوان آب بیندازید و بگذارید تا صبح بماند. مصرف آب آن برای یبوست بسیار عالی است. اگر این کار را تا دو هفته ادامه دهید، یبوست شما برطرف میشود.
بهترین زمان مصرف انجیر خشک
بهترین زمان مصرف برای بهرهمندی بیشتر از خواص انجیر خشک، صبحها و بهصورت ناشتا است. مصرف آن بهصورت خیس شده و همانطور خشک، برای درمان انواع بیماریها بهخصوص بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار مناسب است. مصرف انجیر خشک بهصورت ناشتا به کاهش وزن شما نیز کمک فراوانی میکند و اگر قصد لاغری دارید از مصرف آن غافل نشوید.
مضرات مصرف بیش از حد انجیر خشک
همانطور که گفتیم انجیر خشک یک ماده غذایی بسیار مفید برای افراد مبتلا به دیابت است. به این نکته دقت داشته باشید که این میوه میتواند به افرادی که از فشارخون پایین رنج میبرند آسیب برساند.
انجیر دارای طبع بسیار گرم است، به همین خاطر مصرف بیش از حد آن میتواند موجب خونریزی در شبکیه چشم، راست روده و مقعد و دستگاه تناسلی بانوان شود.
انجیر خشک حاوی مقادیر بسیار زیادی اوکسالات است، درنتیجه این امر، مصرف بیش از حد آن میتواند فرآیند جذب کلسیم را متوقف کند.
همانطور که میدانید انجیر خشک دانههای بسیار زیادی در خود دارد. اغلب این دانهها بصورت جویده نشده بلعیده میشوند. دستگاه گوارش برخی از افراد توانایی هضم دانههای انجیر را ندارد، درنتیجه مصرف بیش از حد انجیر خشک به کبد و رودهها میتواند آسیب برساند.
جهت مشاهده مطالب بیشتر از دانسنتی های سلامت به این صفحه مراجعه نمائید. مجله اینترنتی امروز فردا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمائید.